Uvaženi direktore, imajte integritet bar jedanput u životu i profesionalnoj karijeri, Ne pristajte na obaveznu „imunizaciju“ policajaca koji to ne žele!

Gospodo uvaženi političari, molimo vas bez deklarativne osude!
2 maja, 2021
NEHUMANO- ZA VREME TROPSKIH VRUĆINA U NOVOM SADU POJAČANA KONTROLA UČESNIKA U SAOBRAĆAJU!
30 juna, 2021

Uvaženi direktore, imajte integritet bar jedanput u životu i profesionalnoj karijeri, Ne pristajte na obaveznu „imunizaciju“ policajaca koji to ne žele!

Strukovno udruženje policije se oštro protivi aktu i nalogu Direkcije policije, Ministarstva unutrašnjih poslova  od 21.5.2021. godine,  a kojim je navodno navedeno da je potrebno da se svi pripadnici Policije, osim onih kod kojih vakcinacija nije moguća iz zdravstvenih razloga vakcinišu“. 

Takođe smatramo da je Krizni štab za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID 19, daleko od „relevantnih“ činilaca po ovom pitanju. 

Pre svega tužno je što su farmaceutski lobiji jači od nacionalnih vlada i što u celom svetu imaju svoje eksponente i plaćenike, što očigledno važi i za Srbiju.

Pre svega, naglašavamo da Strukovno udruženje policije NIJE protiv vakcinacije, ali je protiv vakcina čiji se tačan sadržaj ne zna, za koje ne postoje neophodna klinička ispitivanja, a koja su vešto prikrivena izgovorom hitnosti usled iscenirane, temeljno planirane i sprovedene „pandemije“. Veoma je upitno, zašto proizvođači vakcina, ne snose apsolutno nikakve odgovornosti za kontraindikacije.

Ustavni sud Republike Srbije[1] smatra da pacijent ima pravo da slobodno odlučuje o svemu što se tiče njegovog života i zdravlja i bez pristanka pacijenta ne sme se, po pravilu, nad njim preduzeti nikakva medicinska mera.

Izuzetak od ovog pravila jesu slučajevi kada lična odluka pojedinca direktno ugrožava život i zdravlje drugih lica.

Smatramo da je u tome suština i da ne postoje apsolutno nikakvi dokazi, niti nagoveštaji koji idu u prilog navedenom izuzetku. Čime ste dokazali da neki policajac koji nije vakcinisan DIREKTNO ugrožava živote i zdravlje drugih ljudi? Mnogo je pitanja na koje je potrebno odgovoriti i činjenica utvrditi pre nego što se može konstatovati postojanje elementa „direktnog ugrožavanja“ i stepena stvaranja kolektivnog imuniteta!

Opredeljenje zakonodavca da cilj (eliminisanje određenih bolesti iz cele populacije) ostvari tako što će propisati obaveznost imunizacije u domenu zakonodavne politike i slobodne procene  zakonodavca, jeste u okviru ovlašćenja iz člana 68. Ustava. Međutim kako se radi o stručnom,medicinskom pitanju, potrebno je utvrditi ispitivanje njegove realne opravdanosti sa medicinskog stanovišta.

Iz tog razloga pozivamo uistinu nezavisnu struku da odgovori na ova i sva ostala pitanja koja su relevantna u vezi sa takozvanom pandemijom i javno se oglase. Nemojte da nas stavljate u isti koš sa građanima koje ste zombirali, programirali, naplašili naduvanim rezultatima i statistikama uveliko kršeći Ustav ograničavajući osnovna ljudska prava dok „relevantne“ institucije ćute.  Kvazistručnjaci i tobože autoriteti dobijaju sve termine na masmedijama i dodatno ispiraju mozak građanima, namećući im agendu projekta „Korona“.

Član 2 Zakona o potvrđivanju Konvencije o zaštiti ljudskih prava i dostojanstva ljudskog bića u pogledu primene biologije i  medicine određuje da  “Primat ljudskog bića Interesi i dobrobit ljudskog bića imaju prednost nad samim interesom društva ili nauke.”

Ustav Republike Srbije garantuje nepovredivost fizičkog i psihičkog integriteta (fizički i psihički integritet su nepovredivi). Niko ne može biti izložen mučenju, nečovečnom ili ponižavajućem postupanju ili kažnjavanju, niti podvrgnut medicinskim ili naučnim ogledima bez svog slobodno datog pristanka. Iako Ustavni sud smatra da se vakcinacija lepo nazvana imunizacijom ne smatra medicinskim ogledom, uveravamo Vas gospodo sudije da je ovo itekako medicinski ogled!

Stoga, obavezna imunizacija može biti zakonom određena za sve ili određene kategorije stanovništva, ali ne postoji mogućnost prinudne imunizacije građana, pa i policajaca, jer je to kršenje Ustava i međunarodnih konvencija. Međutim može biti propisana sankcija za odbijanje imunizacije ili uskraćivanje određenih prava iz oblasti radnih odnosa.

Ne postoji trenutno zakon koji je odredio obaveznu imunizaciju policijskih službenika, kao ni sankcija usled odbijanja imunizacije niti uskraćivanja bilo kojih drugih prava.

Strukovno udruženje policije zahteva od direktora policije da stavi van snage ovaj akt „generalne probe“, da ne testira reakcije zaposlenih na ovaj način igrajući se terminima već poštuje Ustav i propise Republike Srbije.

Uvaženi Direktore, imajte integritet bar jedanput u životu i profesionalnoj karijeri i ne budite marioneta eksponenata globalne vlasti već sačekajte istinske i stručne zaključke i rezultate pravih nezavisnih stručnjaka i autoriteta iz predmetnih oblasti. Ne pristajte na obaveznu „imunizaciju“ policajaca koji to ne žele.

Zapitajte se zašto su Vam podmetnuli da baš Vi raspišete i potpišete ovaj akt!?

[1] Rešenje Ustavnog suda Republike Srbije broj : IUz-48/2016 od 26. oktobra 2017. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *