Nastavljen rad na unapređenju saradnje policije Srbije i Crne Gore

Osuda napada na prekršajnog sudiju u Sremskoj Mitrovici
11 aprila, 2018
futog
Postavljen prvi poverenik Strukovnog udruženja policije i donirana računarska oprema u PI Futog
19 maja, 2018

Nastavljen rad na unapređenju saradnje policije Srbije i Crne Gore

Strukovno udruženje policije „Dr Rudolf Arčibald Rajs“ pozitivno je ocenilo i pohvalilo današnji sastanak državnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Dijane Hrkalović i v.d. direktora Uprave policije MUP-a Crne Gore Veska Damjanovića, koji se danas održao u Podgorici, sa ciljem unapređenja saradnje policija dve susedne države.

Od strane visokih funkcionera dva Ministarstva unutrašnjih poslova, dosadašnja saradnja policije Srbije i policije Crne Gore ocenjena je kao veoma profesionalna i dobra. Ona se, pre svega, ogleda u konkretnim rezultatima u borbi protiv organizovanog kriminala, ali se obostrano očekuje da će se dobra komunikacija i razmena relevantnih informacija nastaviti i intenzivirati.

Kako je ocenjeno na današnjem sastanku u Podgorici, u prethodnom periodu su postignuti dobri rezultati, zahvaljujući efikasnoj policijskoj saradnji, koja je i dovela do rasvetljavanja najtežih krivičnih dela počinjenih na teritoriji obe države.

Policije ove dve susedne države sarađivale su u brojnim zajedničkim akcijama, od kojih preovlađuju akcije usmerene na otkrivanje i suzbijanje krivičnih dela prekograničnog kriminala, ali aktivnosti na presecanju krijumčarskih lanaca opojnih droga i krijumčarenja ljudi.

Dogovoreno je da se saradnja policija Srbije i Crne Gore intenzivira konkretnim aktivnostima u borbi protiv organizovanog kriminala, na operativnom nivou službi kriminalističkih policija, ali i da se u narednom periodu organizuje novi sastanak delegacija policija dve zemlje, kako bi se pratila dinamika realizacije zajedničkih aktivnosti usmerenih na otkrivanje, suzbijanje i sprečavanje najtežih krivičnih dela, a iz razloga što, kako je ocenjeno na današnjem sastanku, organizovani prekogranični kriminal zaista ne poznaje granice.

Pored državnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Dijane Hrkalović, sastanku u Podgorici je prisustvovao i Dejan Kovačević, načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *