Strukovnom udruženju policije dodeljeno Blagodarje
Strukovnom udruženju policije dodeljeno Blagodarje
30 decembra, 2017
Nastavak reformi!
5 februara, 2018

Instagram MUP sve popularniji medju gradjanima!

Zvaničan Instagram profil Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije u januaru 2018. godine dostigao je imponzantan broj pratilaca, što pokazuje da raznovrsnost sadržaja u fotografijama i video klipovima i te kako privlači pažnju gradjana.

Od kako je Ministarstvo unutrašnjih poslova kreiralo svoj profil 2017. godine u cilju približavanja policije građanima, shodno Strategiji policije u zajednici koja predstavlja ujedno i jedan od četiri strateška prioriteta u radu MUP, a i želeći da predstavi policiju i policajce u svetlu u kojem građani nisu imali priliku da ih vide i dožive, broj pratioca profila je vrtoglavo porastao.

Samo jedan od nekoliko video snimaka kojima se prikazuju rezultati u 2017. godini do sada je pregledalo preko 100.000 ljudi.

Uzimajući u obzir kvantitet korisnika ove društvene mreže, platformu mogućnosti koje pruža i globalnu rasprostranjenost, Instagram se pokazao kao odličan kanal komunikacije i pozitivan vid interakcije sa građanima.

MUP je na mreži Instagram predstavio i rekordne rezultate u 2017. godini, koji su postignuti u više oblasti.

Tokom 2017. policija je zaplenila 4,1 tonu narkotika, što je najbolji rezultat u poslednjih deset godina.

Zbog prodaje i držanja droge procesuirano je 1.668 osoba, a zahvaljujući požrtvovanom i efikasnom radu policije nastavljen je trend smanjenja stope kriminaliteta, te je u godini za nama izvršeno 91.283 krivična dela, što je najmanji broj u poslednjih deset godina.

Gledajući ovaj period počinjeno je i najmanje krivičnih dela ubistava, dok je zahvaljujući pojačanim kontolama, broj saobraćajnih nezgoda smanjen za 17 odsto u odnosu na prosek u poslednjih deset godina, a smanjen je i broj poginulih u saobraćajnim nezgodama sa 968 u 2007. na 578 u 2017. godini.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u 2017. godini ugasili i sprečili širenje 31.328 požara, izdali više od 2,4 miliona pasoša, ličnih karata, vozačkih i saobraćajnih dozvola, a na graničnim prelazima izvršena je kontrola skoro 69 miliona putnika.

Odgovoreno je na više od milon i tristo hiljada poziva građana koji su okrenuli broj 192, izdato je preko dva miliona i četiristotine ličnih dokumenata građana.

Na inicijativu ministra unutrašnjih poslova dr Nebojše Stefanovića u osnovnim školama uveden je predmet “Osnovi bezbednosti dece”, a učenicima četvrtog i šestog razreda policajci su održali ukupno 20.815 predavanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *