USPEŠNO ODRŽANA TRIBINA „TREZAN I VEZAN“ U NOVOM SADU

PRVA TRIBALION OCR TRKA I PRVA MEDALJA
25 septembra, 2022
Poverenik zaključio, policajci diskriminisani jer ne mogu da nose brade i tetovaže
3 oktobra, 2022

USPEŠNO ODRŽANA TRIBINA „TREZAN I VEZAN“ U NOVOM SADU

Dana 30. 9. 2022. godine u centru Novog Sada, predstavnici Strukovnog udruženja policije „Dr R. A. Rajs”, u saradnji sa Gradom Novim Sadom i Agencijom za bezbednost saobraćaja, su uspešno održali tribinu pod nazivom „Trezan i vezan“.

U ime Grada Novog Sada, tribinu je otvorila zamenica predsednice Skupštine Grada Novog Sada, Kristina Karaić, koja je podsetila prisutne sugrađane da treba da budemo oprezni u saobraćaju i da svi zajedno utičemo na podizanje bezbednosne kulture.

U ime organizatora Strukovnog udruženja policije obratio se predsednik GO, Boban Pavlović, koji je istakao da treba da brinemo o sebi, ali i jedni o drugima, posebno u saobraćaju, te da alkohol i droga treba da budu potpuno izopšteni kao faktori koji loše utiču na bezbednost saobraćaja.

Prisutni mladi iz Novog Sada, ali i svi ostali sugrađani, su, od stručnjaka koji su govorili na tribini, mogli čuti savete i preporuke o bezbednom ponašanju u saobraćaju, usredsređenosti na put i onome što ih okružuje u datom momentu.

Posle obraćanja govornika, posetioci tribine su probali poligon sa „pijanim naočarima“ i simulatorima vožnje u pijanom stanju i važnosti pojasa u sudaru pri brzini od 12 km/č. Na taj način su, kroz praktičnu demonstraciju, videli koliko alkohol, psihoaktivne supstance i nekorišćenje pojasa utiču na bezbednost saobraćaja.

Pomenutu manifestaciju su, svojim štandovima i simulatorima, obogatili Agencija za bezbednost saobraćaja, Auto-škola „Lea“ iz Novog Sada, Saobraćajna policijska ispostava „Istok“, Udruženje građanja „AktivNS“ i Udruženje građana „Restart“. Pomoć u realizaciji su pružili studenti Fakulteta tehničkih nauka u Novom sadu na čelu sa prof. dr Draganom Jovanovićem.

Velika zainteresovanost mladih za ovako važnu temu je podstrek za sve nas da nastavimo u ovom duhu, a sve u cilju podizanja bezbednosti zajednice na viši nivo, jer je i jedan izgubljeni život u saobraćaju nedopustiv gubitak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *