Skandalozne pretnje Saše Jankovića da bi ,,smenio sve šefove bezbednosnih službi“ – Policijski profesionalci nisu političari!

Konferencija za novinare
17 juna, 2018
Veljko Mijailović i PSS opet plasiraju laži i šire paniku!
7 septembra, 2018

Skandalozne pretnje Saše Jankovića da bi ,,smenio sve šefove bezbednosnih službi“ – Policijski profesionalci nisu političari!

Skandalozne pretnje Saše Jankovića da bi ,,smenio sve šefove bezbednosnih službi" - Policijski profesionalci nisu političari!

Strukovno udruženje policije „dr Rudolf Arčibald Rajs“, kao Udruženje koje se svakodnevno bavi istraživanjem i analizom rada policije i čiji članovi su  pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, ne može da ne odreaguje na još jednu u nizu političkih zloupotreba policije, samo ovoga puta, pretnji nauštrb policijskih profesionalaca i svodjenja njihovog posla, karijere i uspeha na političku agendu i partijsku pripadnost.

Naime, Pokret slobodnih gradjana Saše Jankovića u svom današnjem saopštenju navodi da je “U Dnevnom redu za Srbiju u prvih godinu dana posle smene režima, Pokret slobodnih građana predvideo smenu svih šefova u sistemu bezbednosti, dubinsku lustraciju i depolitizaciju tog važnog državnog sektora”.

Pitamo Pokret slobodnih gradjana, njihovog lidera Sašu Jankovića, ali i sve druge opozicione političare na javnoj sceni koji uporno zloupotrebljavaju policiju i policajce za svoje programe i proglase, na način da ih ponekad i ponize na neki način kao danas: Da li smatrate da ste Vi kao političari kompetentni da najavljujete smene “svih šefova u sistemu bezbednosti” samo zato što mislite drugačije od nekoga ko je trenutno na vlasti? Zašto sebi dajete za pravo da obezvredjujete policijske, vojne i druge profesionalce u sistemu bezbednosti, i poistovećujete ih sa stranačkim funkcijama? Znači li to da biste Vi partijski postavili nekog svog “profesionalca” kada biste smenili ljude koji godinama profesionalno obavljaju svoj posao i tu su gde su jer su to predanim radom i zalaganjem zaslužili?

Skandalozno je zalagati se za tako nešto, na partijskoj osnovi smenjivati i postavljati ljude na odgovorne funkcije zbog toga što nisu deo Vaše sfere političkih interesovanja. Pozivamo Vas na odgovornost. Službe bezbednosti i ministarstva policije i odbrane stub su stabilnosti i sigurnosti jedne zemlje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.