Policijskoj ispostavi Futog donirana oprema za video nadzor!

Veljko Mijailović i PSS opet plasiraju laži i šire paniku!
7 septembra, 2018
,,Narodni“ poslanik Novaković napao policajce!
13 septembra, 2018

Policijskoj ispostavi Futog donirana oprema za video nadzor!

Strukovno udruženje policije je doniralo opremu za video nadzor  koja će biti instalirana u Policijskoj ispostavi  Futog u Novom Sadu.

Prateći svetske i evropske trendove uvođenja i instaliranja sistema videonadzora (CCTV (closed-circuit television)) u policijske objekte, opredelili smo se na ovaj korak.

Video nadzorom biće pokriveno parkiralište policijske ispostave, sam objekat, ulazi, hodnici, kao i prostorije u kojoj se dovode lica prema kojima se postupa.

Na ovaj način olakšaće se rad policijskim službenicima na obezbeđenju ispostave i vozila, jer će imati konstantan uvid na iste putem kamera.

Glavni ciljevi korišćenja nadzora u policijskim objektima su višestruki i ogledaju se u obezbeđenju ukupnog praćenja onoga što se dešava u prostorijama (sigurnosti i zaštite), sprečavanju samoubistva, samopovređivanja i incidente nasilja dovedenih i zadržanih lica, sprečavanje nehumanog postupanja nad istim, kao i pružanja zaštite policijskih službenika protiv lažnih navoda (odvraćanja i zaštite).

U nekim kontekstima, i najširoj primeni video nadzor može da se koristi da nadoknadi manjak osoblja angažovanog na obezbeđenju objekata i okoline objekta.

Smatramo stoga, da će se povećati profesionalizam policijskih službenika a ujedno će policajci biti u znatnoj meri zaštićeniji od lažnih prijavljivanja građana u vezi sa prekoračenjem ovlašćenja i primene sredstava prinude.

Vrednost donirane opreme iznosi 130.000 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.