Ministar Stefanović potpuno promenio kadrovsku politiku MUP – stručnost na prvom mestu

SUP Saopštenje povodom panel diskusije “Stanje bezbednosti 2017”
“Stanje bezbednosti 2017”
25 decembra, 2017
Strukovnom udruženju policije dodeljeno Blagodarje
Strukovnom udruženju policije dodeljeno Blagodarje
30 decembra, 2017

Ministar Stefanović potpuno promenio kadrovsku politiku MUP – stručnost na prvom mestu

inistar Stefanovic potpuno promenio kadrovsku politiku MUP - strucnost na prvom mestu

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović uručio je danas rešenja za prijem u radni odnos u Ministarstvo unutrašnjih poslova 140 diplomaca Kriminalističko-policijske akademije (KPA).

Ovo je treći krug zapošljavanja svršenih studenata KPA. Od početka godine u MUP primljeno je ukupno 540 diplomaca KPA, što predstavlja najveći prijem uskostručnog visokoškolskog kadra ikad u MUP.

Pored njih u MUP je ove godine primljeno i 358 policajaca koji su završili osnovnu policijsku obuku u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.
Stefanović je istakao da Ministarstvo nastavlja sa dobrom praksom koju je započelo – redovnim prijemom studenata KPA, i podsetio da u nekim ranijim godinama zbog nedostataka kadravskog plana, finasija i drugih razloga nije bilo prijema svršenih studenata u radni odnos.
On je novim kolegama poručio da je policijski posao privilegija, ali da zahteva ogroman psihofizički napor i da poverenje građana moraju opravdati radom, obrazom, čašću i poštenjem.

„Važno je da razumete zašto ste ovde. Ući u redove policije i raditi ovaj posao nije nimalo lako. Videli ste šta se dogodilo našem kolegi u Požarevcu koji je dao svoj život da bi zaštitio druge građane. Hoću da znate koliko je važno to što radite i koliko to građani Srbije cene. Na vašim leđima je ogroman teret da svojim radom i delovanjem to poverenje opravdate“, rekao je Stefanović diplomcima.

Ministar je ukazao i da policijski posao nije kao svaki drugi i da ovaj poziv zahteva komunikaciju sa građanima i brigu o njihovoj bezebdnosti.
„Hoću da zakucate na svaka vrata i da pitate ljude kako su, da li im nešto treba, jer ćete samo tako izgraditi svoje ime i ugled. Od sedenja u stolici i gledanja u stranu nema ništa ni u jednom poslu, naročito ne u ovom. Svakome od vas će biti pružena šansa da napredujete, onako kako je to propisano Zakonom o policiji, i nije vam potrebna nikava veza, rođak, prijatelj, poznanik… Svako od vas će tu šansu za napredak, moći da zasluži samo i jedino svojim radom“ poručio je Stefanović.

On je takođe nove pripadnike Ministarstva podsetio na značaj odnosa sa kolegama i brige o njima, uz napomenu da je „lanac jak onoliko koliko je jaka svaka karika u njemu“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.