SPORT KAO ALTERNATIVA – ODBRANI SEBE, NE POVREDI DRUGE!

Lažni sindikalac Veljko Mijailović!
18 aprila, 2019
Kome smeta Žandarmerija?
3 maja, 2019

SPORT KAO ALTERNATIVA – ODBRANI SEBE, NE POVREDI DRUGE!

Dana 20.4.2019. godine u 11.00 časova u Novom Sadu, predstavnici Strukovnog udruženja policije „dr Rudolf Arčibald Rajs“ i Ekumenske humanitarne organizacije, družili su se ponovo s decom iz novosadskih romskih naselja i upoznali su ih s predstojećim sportskim aktivnostima koje će predstavnici pomenutih udruženja preduzimati u narednom periodu. 

Kako je april mesec u kome se obeležava Dan Roma (8.april) i Međunarodni dan dece uključene u život i/ili rad na ulici (12. april), predstavnici udruženja će pokušati daslobodno vreme koje deca imaju preusmere na sportskeaktivnosti koje će doprineti njihovom boljem psiho-fizičkom razvoju i upoznati ih s osnovnim tehnikama samoodbrane.

Većina dece iz romskih naselja nemaju školske, kao ni poslovne obaveze i imaju viška slobodnog vremena u odnosu na drugu decu. U tim situacijama potrebno je da se njihova pažnja usmeri na nešto što neće štetiti njihovom zdravlju i razvoju, što će omogućiti potpunu integraciju u društvo i stvoriti jednake uslove za ostvarivanje prava. Aktivnosti kao što su učenje, sport, čitanje, odlazak u bioskop, pozorište, druženje s vršnjacima, kao i slične aktivnosti, mogu samo pozitivno da utiču na razvoj svakog deteta, njegovo dostojanstvo, psihički i fizički integritet i da mu omogući svaki vid socijalnog, ekonomskog i kulturnog uzdizanja i sigurnosti.U tom smislu, Boban Pavlović i Mladen Jalić, predstavnici Strukovnog udruženja policije, i Vedrana Perišić, predstavnica Ekumenske humanitarne organizacije, družili su se danas s mladima iz romskih naselja na području Novog Sada. Najavili su aktivnosti koje treba zajedno da promovišu i preduzmu, a koje su u vezi sa sportom i tehnikama samoodbrane. Svakoj mladoj osobi će seobjasniti kako da odreaguje u slučaju da se nađe u situaciji u kojoj treba da izbegne napad ili neku drugu pretnju, a da pri tom ne povredi ni sebe, ni druge.

Aktivista Strukovnog udruženja policije, Mladen Jalić, kao sertifikovani trener u oblasti fitnesa i poznavalac veštinasamoodbrane, krav-mage i drugih sportskih disciplina, počeće sa predstavljanjem tehnika samoodbrane mladima iz romskih naselja u Novom Sadu 11.5.2019. godine i unapred se raduje svom angažmanu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *