REAKCIJA NA SAOPŠTENJE UDRUŽENJA SUDIJA I TUŽILACA SRBIJE!

Reakcija povodom netačnih navoda PSS-a!
23 januara, 2019
Nastavak poboljšanja uslova za rad zaposlenih u MUP-u!
10 februara, 2019

REAKCIJA NA SAOPŠTENJE UDRUŽENJA SUDIJA I TUŽILACA SRBIJE!

Kao Strukovno udruženje policije, čija su glavna načela zakonitost i stručnost i čiji su osnivači dugogodišnji policajci koji su svoj život posvetili bezbednosti građana Srbije, želimo da podsetimo javnost da sudije nisu i ne mogu biti nikakve „svete krave“ i da im je vreme da ozbiljno razmisle zašto građani već decenijama loše ocenjuju njihov rad. Prosto su zabrinjavajuće njihove ekspresne reakcije, koje po pravilu uvek imaju polupreteći ton, čim se neko usudi da kaže bilo šta o njihovom radu.

Gospodo sudije, ukoliko pustite na slobodu kriminalca kog policija privede sa pištoljem bez dozvole i bez serijskog broja, a znamo da u isto vreme revnosno šaljete u zatvor i očeve sedmoro dece zbog duga za struju od 20.000 dinara, kakvu reakciju javnosti očekujete? Da li možda mislite da treba da dobijete pohvale? Nije baš jasno ni na šta se uporno pozivate dok pokušavate da ućutkate sve koji se zaboga usude da reaguju na vaše postupke, i to one koji jedino idu na ruku kriminalcima.

Da vas podsetimo, Evropski sud za ljudska prava u Strazburu u svojoj presudi jasno je rekao da se sudije smeju kritikovati, a mi se iskreno nadamo da Srbija gradi demokratsko društvo u kojem svi imaju pravo na slobodu govora i mišljenja. Ujedno se nadamo i da ćete zaboraviti na ta vremena u kojima ste bili „svete krave“ i da ćete se konačno predano posvetiti pravu i pravdi za građane. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *