ČESTITКE MINISTRU STEFANOVIĆU!
15 oktobra, 2019
ZAVRŠEN PROJEKAT SPORT KAO ALTERNATIVA – ODBRANI SEBE, NE POVREDI DRUGE!
7 novembra, 2019

Policija nastavlja sa izvanrednim rezultatima!

Strukovno udruženje policije čestita i ponosi se pripadnicima kriminalističke policije koji su sinoć zaplenili 13 kilograma amfetamina u Novom Beogradu.

Od početka godine zaplenjenoje rekordnih 5,7 tona narkotika i uhapšeno deset organizovanih kriminalnih grupa, što jasno ukazuje da je borba protiv narkotrafikinga i narko-dilera jedan od najznačajnijih prioriteta MUP-a.

Ovo su ujedno i najveće zaplene i najbolji rezultati u istoriji MUP Republike Srbije. Takođe stopa kriminaliteta je u padu i najniža u poslednjih četiri godine.

Policija efikasno i efektivno suzbija ilegalnu trgovinu ljudima, sajberkriminal, koruptivna krivična dela a posebno krivična dela sa elementima organizovanog kriminala.

Veliki doprinos je dala i granična policija, kao i reforme koje se sprovode u MUP, te uspostavljanje policijsko-obaveštajnog modela (POM) i nacionalnog kriminalističkog obaveštajnog sistema.

Suština ovog modela jeste da se utvrđuju prioriteti rada, strateški i operativni ciljevi Direkcije policije i donose odluke o preduzimanju policijskih poslova na osnovu izrađenih analitičkih proizvoda.

Dobrim rezultatima MUP prethodio je normativni okvir, opremanje policije, podizanje standarda zaposlenih u MUP, briga Vlade Republike Srbije za ministarstvo unutaršnjih poslova, jednom rečju dobra politika vođenja MUP.

Velikim zalaganjem ministra unutrašnjih poslova dr Nebojše Stefanovića unapređeni su institucionalni kapaciteti MUP, unapređena je saradnja na svim nivoima i policija se približila građanima mnogobrojnim preventivnim aktivnostima kroz model savremenog oblika delovanja policije u zajednici.

Evidentno je da je vizija MUP – težnja savremenom, demokratskom, odgovornom i efikasnom institucionalnom delovanju u cilju bezbednosti i zaštite prava i slobode svih građana Republike Srbije u potpunosti postignut.

Ministre Stefanoviću, uvažene kolege, svaka čast i nastavite posvećen, predan i požrtvovan rad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *