Za čije interese Boško Obradović satanizuje i blati policiju?
decembar 9, 2019
ODRŽANA POSLEDNJA RADIONICA STRUKOVNOG UDRUŽENJA POLICIJE U OVOJ GODINI
decembar 24, 2019

Otvoreno pismo Bošku Obradoviću

Od Vas, gospodine Obradoviću, više me apsolutno ništa ne iznenađuje i ne čudi! Očekivano je da posle napada na tužilaštvo, sud, policiju dolazim i ja, kao i profesionalna policijska asocijacija koja me je izabrala da budem na njenom čelu i koju predstavljam. S ponosom naglašavam da moj stav predstavlja stav desetina hiljada zaposlenih u MUP R. Srbije koji su svedoci pozitivnih promena i prosperiteta policije i položaja zaposlenih u MUP-u.

Moram na početku da naglasim da ja, pre svega, za razliku od Vas, mislim svojom glavom i da nisam teledirigovan, kao što ste me okarakterisali, a kao što ste upravo Vi sami od strane tajkuna Dragana Đilasa. Ja sam, pre svega, profesionalac, a ujedno i građanin Republike Srbije i tiče me se sve što se tiče i građana ove zemlje.

U svom dosadašnjem neuspešnom političkom pokušaju i tragikomičnom delovanju, ponašali ste se i poneli veoma neprofesionalno, osiono, agresivno i kontradiktorno. To dokazuje upravo Vaše krajnje namere vođene niskim pobudama i željom za moći i vlasti koja Vas je totalno obuzela i naterala da se tako ponašate. Кroz Vaše izjave i izjava iza kojih stojite uočava se više nego očigledna Vaša prava namera, a o tome govori i taktika koju primenjujete, misleći da ćete obmanuti građane i doći na vlast.

Кonstantno plasirate neistine, misli Vam nisu povezane i iskrene, izjave nerazumljive i zlonamerne, ponašanje agresivno i neprimereno narodnom poslaniku.

Samo u Vašim izjavama i stavovima, kada je u pitanju policija, sve je jasno. Prvo navodite da policiji treba smanjiti plate, zatvoriti pojedine stanice policije, organizujete proteste i vodite hajku i napade na policajce, poručujete im da se čuvaju i da razmišljaju šta će kada Vi, ne daj bože, dođete na vlast. Potom okrećete ploču kako Vama odgovara u pokušaju da dobijete naklonost policajaca kojima ste juče pretili i vređali.

Na kraju, neću se spustiti na Vaš nivo vođenja konverzacije, ali ću biti slobodan da izrazim svoju misao. Ne mogu da ne primetim da mnoge Vaše istomišljenike i bliske saradnike koji su „skupljeni s konca i konopca“ nije imao pas za šta da ujede, a sada su milioneri. Nadam se da će se sve to ispraviti, jer niste dostojni funkcije jednog narodnog poslanika, a oni koji su poglešili i ukazali vam poverenje, već sledeće godine, na proleće, imaće mogućnost da to i isprave.

Ja, gospodine Obradoviću, pamtim i vreme kada su Vaši bili u vladajućoj stranci, kada su policajci išli bosi, pocepani, koristili neispravna vozila, neispravna sredstva za rad, kada su im bile male plate…Imam dosta profesionalnog iskustva. Policajci su bili na margini društva. Međutim, dolaskom ministra Nebojše Stefanovića, zaposleni u MUP-u, kao i svi građani, mogu da vide i osete boljitak, da su policajci opremljeniji nego ikad, da se hapse svi oni koji truju naše građane i našu decu, neki i to Vama bliski, i da je bezbednost građana podignuta na zadovoljavajući nivo.

Sramotno je da Vi stalno napadate i omalovažavate zaposlene i rukovodstvo MUP-a, ali ćemo svaki vaš napad odbraniti rezultatima i većoj bezbednsoti građana, zbog kojih i postojimo. Mada, ovim pokazujete da se Vi i Vaš gazda Dragan Đilas borite za lične interese, kao i pre, i da vas građani ne zanimaju. E, tu je razlika, gospodine Obradoviću, izumeđu Vas i mene, između nečijeg potrčka i pravog profesionalca.

Ustav RS garantuje svakom političko pravo da bira i da bude biran. Ja, kao građanin ovog društva, a onda i profesionalac, biram odgovornu politiku kao što je trenutna i odgovorno i posvećeno rukovođenje mojim ministarstvom, kao što je ovo. Politika nasilja, napada, pretnje, omalovažavanja i laži nije moja politika, a ni politika građana Srbije.

Pričate da ima 90% časnih i poštenih policajaca, a onda se bunite protiv policije, protiv povećanja plata i zalažete se sa svojim gazdom da se ukinu specijalne jedinice. Zbog čega? Da biste Vi i Vaši saradnici mogli da radite šta hoćete? Da biste Vi i Vaši saradnici mogli da nesmetano obavljate prljave poslove? Tome je došao kraj, gospodine Obradoviću. Кao profesionalac, predsednik Udruženja koje pominjete i kao građanin Vam kažem da sve ono što ugrožava bezbednost građana, ja ću lično eliminisati iz okruženja.

Ja se od 2009. godine bavim sindikatom i sindikalnim aktivnostima. Кritikovao sam rad tadašnjeg ministra Ivice Dačića i Vlade, kao i rad sadašnjeg ministra Nebojše Stefanovića. Ali napredak i boljitak iz godine u godinu ne može ni na koji način da se ospori. Sva ta opremanja, povećanja plata, nabavka vozila, pa sve to posredno utiče i na povećanje bezbednosti građana. Кada je policajac zadovoljan i građani će biti zadovoljni njegovim radom. Ali Vas to ne interesuje, dokle god se borite za lične ciljeve. Svedoci smo da neki sindikati pokušavaju da politizuju svoje aktivnosti, kao što je to Policijski sindikat Srbije. Ali je ubrzo usledila i kazna, jer su kolege prepoznale njihovu političku borbu za lične interese, izgubili njihovo poverenje, a sa njim i reprezentativnost. Moj tadašnji sindikat i sadašnje Udruženje, nikada nije izgubilo poverenje kolega u čijem interesu sam delovao i delujem, niti će. Zbog toga što se ja, za razliku od Vas, bavim opštim interesima, interesima građana, policajaca, kolega, promocijom policijske profesije i edukacijom mladih u Srbiji.

Godine 2000. godine su upravo Vaši kompanjoni prevarili narod i postali milioneri, a primeri su upravo Vaši prvi saradnici. Sada je došlo vreme merljivih rezultata i vrednovanja realnog učinka. Vreme bukadžija je prošlo. Nadam se iskreno i svim srcem da nećete imati drugu šansu da ponovo prevarite narod kao tada. Uveren sam da u tom nesrećnom periodu za sve građane Srbije i njene institucije Vama bilo veoma ugodno. Uzdam se u razboritost i sećanje srpskog naroda i nadam se da se taj scenario neće ponoviti!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *