Svaka radnja ometanja, napada ili onemogućavanja na bilo koji način, izvršenja ili primene propisanih mera, radnji i ovlašćenja koja primenjuje policija, predstavlja prekršaj ili krivično delo.
13 juna, 2019
PUNA RODNA RAVNOPRAVNOST – USLOV JE JEDNAKA MOGUĆNOST ZA MUŠKARCA I ŽENU
25 juna, 2019

Donacija Kraljevine Norveške

Nacionalni centar za kriminalističku forenziku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije bogatiji za najmoderniju opremu za elektronska i informatička veštačenja.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas primopredaji opreme Nacionalnom centru za kriminalističku forenziku koja je srpskoj policiji, donirana u okviru projekta „Podrška Kraljevine Norveške Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije“.

Reč je o informatičkoj opremi vrednoj oko 900.000 evra koja je namenjena Odeljenju za elektronska i informatička veštačenja NCKF-a, a koja je obezbeđena u okviru projekta koji sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Donacija podrazumeva nabavku savremene sofisticirane opreme vredne oko 900.000 evra koja služi za analizu informatičkog sadržaja – sadržaja mobilnih telefona i računara. Deo dobijene opremei omogućava da se sa svakog računara ili telefona skine određeni sadržaj, da se analizira, a što može značajno da doprinese borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Kraljevina Norveška je do sada pomogla MUP-u Srbije donacijama u iznosu od oko 12,4 miliona evra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *