Dvostruki svetski i evropski šampion u savate boksu Goran Bajšanski

dr Marko Todorović
Akademik Prof. Dr Marko Todorović
15 jula, 2017
Pravda - spora i nedostižna
Pravda – spora i nedostižna
15 jula, 2017

Dvostruki svetski i evropski šampion u savate boksu Goran Bajšanski

Goran Bajšanski

Goran Bajšanski, rođen je 25. oktobra 1985. godine u Novom Sadu. Dvostruki je svetski i evropski šampion u savate boksu, a pre ovih odličja i prvak Balkana i osvajač Svetskog kupa u kik boksu. On je sin, brat, suprug, otac i prijatelj, radnik JKP „Parking servis“, veliki humanitarac i osnivač Udruženja građana „Novi Sad“, kao i predsednik nadzornog odbora Savate kluba Vojvodina.

Pohađao je osnovnu školu „Svetozar Marković Toza“ a potom i Srednju Saobraćajnu školu u Novom Sadu. Student je druge godine master studija poslovne ekonomije na Univerzitetu „Educons“ u Sremskoj Kamenici. Sportom, najpre kik boksom a potom i savate boksom, počeo se baviti pre 14 godina. Danas je ponosni nosilac titula prvaka sveta, Evrope, Mediterana i Univerzitetskog svetskog prvaka, a više od dvadeset puta bio je prvak države i Vojvodine i u kik boksu i u savate boksu.

Za sebe kaže da je najponosniji na to što je imao sreću da se celog života isključivo bavi samo poslovima i stvarima koje voli, da ne odustaje od svojih želja, čak i kada se čine neostvarivim. I to se trudi da prenese mladima za koje najviše voli da radi, organizuje i doprinosi kako god može i kada god može.

Kroz humanitarni rad, u kojem mu se sve više pridružuju prijatelji iz sportskog, poslovnog i privatnog života, do sada je obnavljo vrtiće, pomogao brojnim porodicama, prikupljao sredstva za lečenje osoba kojima je to bilo potrebno i sa organizacijom „Čepom do osmeha“aktivno sakupljam čepove čijom se reciklažom pomaže deci oboleloj od cerebralne pralize. Već dve godine organizator je akcije „Svim srcem za osmeh deteta“ kroz koju u Novi Sad kod svojih vršnjaka na nedelju dana, dolaze deca sa Kosova i Metohije. Ta se akcija pokazala sjajanom jer zaista utiče na odrastanje dece i stvaranje divnih emocija i uspomena, pa su u 2016. godini i prvi đaci iz Novog Sada bili u gostima na Kosovu i Metohiji.

Humanitarna aktivnost, sport i organizovanje zanimljivih i edukativnih aktivnosti za mlade, nešto je bez čega Goran Bajšanski ne vidi svoju budućnost. Kako kaže, sav dosadašnji rad, samo je uvertira za mnoge druge, divne stvari koje će tek doći na realizaciju i što je najbitnije, usrećiće mnoge.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *