Veljko Mijailović da obuče policijsku uniformu, a ne da deli lekcije!

Dok mi radimo, subota nekome služi za šetnju i pesmu!
mart 16, 2019
Đilasova ,,prirodna“ selekcija ko je za policiju a ko ne!
mart 20, 2019

Veljko Mijailović da obuče policijsku uniformu, a ne da deli lekcije!

Strukovno udruženje policije „dr Rudolf Arčibald Rajs“poziva Veljka Mijailovića iz takozvanog Policijskog sindikata Srbije da obuče uniformu i izađe na teren sa pripadnicima policije, umesto što deli lekcije pre i posle događaja.

Najpre ste, „kolega“, u subotu sa razglasa ispred Ministarstva unutrašnjih poslova pozivali sve da dođu na skup, čiji su učesnici tek koji sat kasnije, nasilno provalili u zgradu Radio-televizije Srbije, demolirali je, upali novinarima na radna mesta, unosili im se u lice i vitlali testerama.

Dok su se policijski službenici trudili da smire situaciju, zaštite zaposlene na RTS-u i imovinu javnog servisa, molili razularene protestante da mirno napuste zgradu, trpeli od njih najstrašnija poniženja i bili napadani sa svim što im je došlo pod ruku – nije vas, „kolega“ Mijailoviću, bilo nigde.

Niste zamolili svoje političare da ih smire i izvedu napolje. Naprotiv, našli ste za shodno da progovorite tek dva dana posle. A i tada ste progovorili da biste vređali ministra Nebojšu Stefanovića. I to ministra koji je, za razliku od vas, bio na terenu uz policajce koji su omalovažavani i napadani od strane vaših prijatelja, protestanata.

Na sve to ste se, i onako usput, u jednoj rečenici osvrnuli i na policajce, ali ne da im pružite podršku, nego da objasnite kako treba da postupaju. Aludirajući, valjda, da nisu bili maksimalno profesionalni i prisebni nastojeći da mirno reše situaciju. Uostalom, kao da vi, „kolega“, više uopšte znate kako se postupa u policijskom poslu i kako se uspostavlja narušeni javni red i mir. Odavno ste otišli u politiku.

Otuda ste i tim istim protestantima, uoči upada u RTS, poručivali da ste vi „narod“, a svi mi u policiji koji ne dođemo da vas podržimo na protest, nismo „narod“. Šta ste im, „kolega“, time hteli reći – da im je dozvoljeno da divljaju u RTS-u i da policajce gađaju kamenjem i da fizički nasrću na njih?

Nemojte se onda više pitati zašto vam je članstvo masovno napustilo sindikat i zašto ste prestali biti reprezentativni. Maske su vam odavno pale, a ako je i bilo neke dileme zašto ste uporni u napadima na ministra Stefanovića, koji je opremio policiju uniformama, vozilima, opremom i izborio se za povećanje plata policajaca, sada ste je, „kolega“, otklonili. Prosto je – brinete se o interesima rukovodstva i članstva, ali političkih stranaka.

Dileme nama. Ali opet čekamo i da se za pet, šest dana izjasnite o ideji Dragana Đilasa da treba ukinuti elitnu policijsku jedinicu Žandarmeriju i ostaviti skoro 3.000 pripadnika na ulici i bez posla.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *