,,NE nasilnom ekstremizmu i govoru mržnje, DA interkulturalnom razumevanju”
mart 20, 2019
JOŠ JEDNA BLAGA KAZNA ZA RANJAVANJE POLICAJCA
mart 31, 2019

„SPARTAN RACE“ I OVE GODINE!

Član Strukovnog udruženja policije ,,dr Rudolf Arčibald Rajs” i pripadnik specijalističke jedinice Odreda Žandarmerije u Novom Sadu, Ivan Lazarević, ponovo će učestvovati u trci ,,Spartan race” koja će se održati u Mađarskoj 31.3.2019. godine.

Trka pod nazivom ,,Nagykanizsa Spartan Sprint” predstavlja jednu od najtežih trka u okviru programa ,,Spartan race” u kojoj se od učesnika zahteva da sprintom prođe preko 20 teških prepreka na dužini od oko 10 km, što može samo fizički dobro spreman takmičar kao što je Ivan.

Podsetimo da je Ivan učestvovao u ovakvom programu prošle godine u Austriji, na stazi po brdskim i planinskim terenima, i prešao 20 kilometara bez mape i detalja trase na kojoj se nalazilo više od 30 prepreka. Lazarević je kroz cilj prošao nakon 2 sata i 35 minuta. Prepreke su podrazumevale preskakanje visokih zidova, penjanje uz konopac, nošenje tereta, prelaz preko različitih terena – šljunka, šume, rastresitog terena, peska, a neke ga i ove godine čekaju u Mađarskoj.

Pored ovako teških trka, Ivan aktivno učestvuje u svim trkama i sportskim takmičenjima u Novom Sadu. Tako je učestvovao i u Novosadskom noćnom maratonu, na takmičenjima u zgibovima i propadanjima i u humanitarnim trkama.

Početkom marta ove godine, Ivan je učestvovao i u humanitarnoj trci pod nazivom „Trka za dečji osmeh“ koja je održana u Kameničkom parku u Sremskoj Kamenici i pokazao da ispod štita, pancira i uniforme leži toplo i humano srce.

Želimo puno uspeha ovom profesionalcu i mladom sportisti, koji kroz ovakve aktivnosti pokazuje da je, kao pripadnik Žandarmerije, u izuzetnoj psiho-fizičkoj spremnosti, i da mu je humanost i dobar takmičarski duh na zavidnom nivou. Samo napred!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *