Prijem i svečana promocija vatrogasaca-spasilaca i policajaca.

Ministar svake godine lično čestita praznike zaposlenima – svaka čast!
24 decembra, 2019
Boško Obradović nastavlja sa kampanjom laži na račun MUP!
30 januara, 2020

Prijem i svečana promocija vatrogasaca-spasilaca i policajaca.

Strukovno udruženje policije čestita zasnivanje radnog odnosa i želi toplu dobrodošlicu novi kolegama- vatrogascima spasiocima i policajcima u Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Danas je u Nastavnom centru u Кuli izvršen prijem i svečana promocija 213 vatrogasaca-spasilaca i 80 policajaca. Ovim prijemom Ministarstvo unutrašnjih poslova u 2019. godini podmlađeno sa ukupno 1.309 novih policajaca i 326 vatrogasaca-spasilaca.

Ministarstvo unutrašnjih poslova na čelu sa ministrom Stefanovićem je uspelo da pronađe model i primi u radni odnos i diplomirane studente Кriminalističko-policijskog univerziteta, koji su zbog određenih pravila službe morali da prođu dodatni jednomesečni kurs u Centru za osnovnu policijsku obuku, a danas takođe postali ponosni pripadnici Ministarstva unutaršnjih poslova.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je vatrogascima-spasiocima i policijskim službenicima, koji su danas primljeni u radni odnos u MUP, da očekuje od njih da opravdaju poverenje koje im je Republika Srbija ukazala i uvek budu na usluzi građanima.

Nakon 17 nedelja praktične i teorijske obuke polaznici kursa za vatrogasce -spasioce savladali i usvojili potreban nivo znanja i veština za obavljanje ovog veoma odgovornog i možda najtežeg posla u zemlji.

Ministar Stefanović je naglasio da mu je drago što su se opredelili za ovu profesiju, koja je više od posla.

Vatrogasci će biti raspoređeni u 78 područnih vatrogasno-spasilačkih jedinica širom Srbije.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije su samo tokom ove godine imali 34.451 intervenciju i spasili 1.342 osobe. To dovoljno govori o težini, ozbiljnosti i naporu ove visokorizične i opasne profesije.

Pored kadrovskog „pojačanja“ nastavlja se i kontinuiran proces nabavke vozila i opreme za pripadnike policije i Sektora za vanredne situacije širom Srbije. Prošle nedelje izvršena je primopredaja 20 vatrogasno-spasilačkih kamiona proizvođača MAN i КAMAZ i 60 terenskih vozila Sektoru za vanredne situacije, koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo u cilju unapređenja uslova rada vatrogasaca-spasilaca.

Od početka 2019. godine Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo 46 vatrogasno-spasilačkih kamiona, 185 terenskih vozila, 19 kombi vozila i 54 putnička vozila za sve organizacione jedinice Sektora za vanredne situacije.

Nabavljeno i 2.350 kompleta novih interventnih uniformi koje će imati svaki vatrogasac-spasilac u Srbiji.

Uniforme su izradili domaći proizvođači u skladu sa najvišim svetskim standardima za zaštitu od plamena i toplote.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *