MUP Republike Srbije prvi u regionu uveo Tim za podršku za policajce!

Ostani kod kuće!
3 aprila, 2020
Donacija sredstva za dezinfekciju.
9 aprila, 2020

MUP Republike Srbije prvi u regionu uveo Tim za podršku za policajce!

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srbije je prvo u regionu oformilo stručni tim psihološke podrške i otvorilo telefonsku liniju za potrebe svojih zaposlenih. Nakon što je MUP takođe prvo u regionu otvorilo SOS telefonsku liniju za hitnu psihološku pomoć u izrazito stresnim situacijama.

Tim za podršku, sa ciljem da zaposlenim omoguće brzu medicinsku, psihološku i logističku i drugu vrste pomoći ukoliko su u sami zaposleni ili njihovi najbliži našli u situaciji izolacije ili samoizolacije zbog virusa KOVID-19. Tim se može kontaktirati 24/7 odnosno svaki dan u svako doba dana i noći.

Tri telefonska broja su data policijskim službenicima na kojim mogu da se obrate i Tim im stoji na raspolaganju non-stop.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović najavio je da će policijski službenici dobiti 5.000 vizira, kako bi imali još bolju zaštitu prilikom obavljanja svakodnevnih zadataka.

Ministarstvo unutrašnjih poslova se trudi da policijskim službenicima obezbedi svaku moguću zaštitu, kako bi njihovo zdravlje bilo očuvano. Kako su policijski službenici u svakodnevnom kontaktu sa građanima, ovakav vid zaštite ima za cilj da poveća neposrednu bezbednost zaposlenih.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije i u ovim teškim trenucima brine o svojim zaposlenima na samo u pogledu zaštitne opreme u vidu zaštitnih maski za lice, rukavica i dezinfikacionih sredstava, već i u pogledu psihološke podrške i pomoći.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *