Ministar svake godine lično čestita praznike zaposlenima – svaka čast!

ODRŽANA POSLEDNJA RADIONICA STRUKOVNOG UDRUŽENJA POLICIJE U OVOJ GODINI
24 decembra, 2019
Prijem i svečana promocija vatrogasaca-spasilaca i policajaca.
26 decembra, 2019

Ministar svake godine lično čestita praznike zaposlenima – svaka čast!

Strukovno udruženje policije pozdravlja aktivnosti ministra unutrašnjih poslova dr Nebojše Stefanovića usmerene na podršci zaposlenih i podizanju stepena zadovoljstva zaposlenih.

Veoma je pohvalno što ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović lično pruža podršku policijskim službenicima obilazeći i pozdravljajući policajce na terenu koji vrše svakodnevne bezbednosne zadatke. U protekle tri godine ministar Stefanović je intezivno lično obilazio policajce za vreme praznika kada građani slave, za vreme noćnih smena kada građani spavaju, u toku pojačanih akcija policije u svim godišnjim dobima i vremenskim prilikama.

To daje jasnu i nedvismislenu poruku zaposlenima da nisu sami na terenu, odvojeni od porodica i bližnjih i da postoji iskrena želja i namera da njihovo zalaganje bude konačno priznato.

Takođe, ministar Stefanović obilazi svaku novu klasu polaznika osnovne policijske obuke u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici. Lično uručuje uverenja o završenoj osnovnoj policijskoj obuci najboljim polaznicima u klasi. To predstavlja veliku čast za buduće policajce, motiviše buduće kandidate i polaznike da ulažu više napora u obuku, postignu bolja postignuća, steknu više veština i usvoje više znanja.

Trud, napor i zalaganje svakog policijskog službenika koji je učestvovao u realizaciji projekta „Osnovi bezbednosti dece“ nije ostao zaboravljen. Svaki zaposleni policajac koji je učestvovao u ovom, za našu decu izuzetno značajnom projektu, dobio je čestitku adresiranu na lično ime od strane ministra Stefanovića. Pored čestitke, policajci su za izuzetan doprinos u unapređenju i razvoju MUP-a na lično ime dobili i zahvalnicu.

Ujedno policijski službenici svake godine dobijaju cirkularne SMS poruke čestitki na službene brojeve mobilnih telefona, čime se dodatno glorifikuje i vrednuje njihov rad. Policajci imaju priliku da preko radio-veze u sitne sate angažovanja svake godine čuju glas sa čestitkama i podrškom lično ministra Stefanovića koji se u to vreme nalazi u njihovim policijskim stanicama i obilazi policajce.

Navedeni primeri predstavljaju originalni primer pozitivne prakse jačanja internih odnosa i poverenja zaposlenih u instituciju i strateški nivo rukovođenja u MUP-u na čelu s ministrom Stefanovićem. Individualni osećaj policijskih službenika da posle decenijskog degradiranja i urušavanja ugleda i integriteta policajaca konačno neko brine i ceni njihov smenski rad, rad u ciklusima i zalaganje na ličnom planu je neprocenjiv i vidljiv.

Nesumnjivo je da su trenutni rezultati rada policije u svim oblastima, a pre svega u suzbijanju kriminaliteta i bezbednosti saobraćaja na putevima, individualni motivator zaposlenih postignut poboljšenjem sredstava rada i osećaju brige MUP-a o zaposlenim.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *