Ministar Stefanović: ,,Drage kolege, vi ste ponos svoje zemlje!“
8 maja, 2020
Poslata pomoć našim herojima na jugu Srbije
17 maja, 2020

Janko nastavlja da vređa policiju!

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović nastavlja sa neistinama i blaćenjem policije. Direkcijom policije rukovodi direktor policije. Rukovođenje i odgovornost se zasniva na načelu jednostarešinstva i subordinacije.

Dakle, policijom ne komanduju „neki ćelavci za koje je pitanje ko su i šta su“! Uostalom primitivno je i nekulturno nazivati nekog „ćelavcem“ i deliti epitete na osnovu fizičkog izgleda. Previše je jadno sve to, gospodine Veselinoviću.

Obavljenje policijskih poslova zasniva se na načelima profesionalizma, depolitizacije, saradnje, ekonomičnosti, efikasnosti, zakonitosti u radu i ostalo.

Strateški cilj Direkcije policije jeste izgradnja savremene, efikasne, funkcionalne i visoko profesionalizovane policije koja će uživati veliko poverenje građana.

Disciplinska odgovornost određena je IX glavom Zakona o policiji i policijski službenici i ostali zaposleni u Ministarstvu odgovaraju samo za povredu službene dužnosti ako poslove i zadatke ne obavljaju savesno, strucno i u predvidenim rokovima, ako se ne pridržavaju Ustava, zakona, drugih propisa i pravila o ponašanju za vreme službe, kao i za povrede kojima izvan službe narušavaju interese i ugled Ministarstva.

Neistinit je i zlonameran navod da će se pokrenuti disciplinski postupak protiv policajca koji je pustio Veselinovića da ode iza ograde samo zbog pružanja podrške Bošku Obradoviću, koji više ne zna šta će od sebe pa sada štrajkuje glađu.

Veselinović se već ranije deklarisao kao manipulator i čovek koji ima animozitet prema policiji (navodeći da bi trebalo ukinuti žandarmeriju). Nije prvi put da Veselinović vređa inteligenciju građana i omalovažava policajce koji rade svoj posao. Tako je umišljajno podmetnuo fotografiju snimljenu u Parizu tokom proslave pobede na Svetskom prvenstvu u fudbalu prikazujući ih na svom Tviter profilu kaonepreglednu kolonu sa protesta u Beogradu.

Šta reći više o takvom čoveku i njegovim motivima…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *