Edukacija polaznika 16.klase COPO za projekat OBD 2018.

Nerealno poređenje!
3 oktobra, 2018
Reagovanje na ponašanje stranaka u Novom Pazaru!
16 oktobra, 2018

Edukacija polaznika 16.klase COPO za projekat OBD 2018.

Centar za osnovnu policijsku obuku – (COPO) organizovao je u okviru vannastavnih aktivnosti koje su obavezan elemenat osnovne policijske obuke, edukativni čas polaznicima 16. klase na temu „Edukacija polaznika o realizaciji projekta Osnovi bezbednosti dece sa posebnim osvrtom na oblast bezbednost dece u saobraćaju“.

Podsećamo, na inicijativu potpredsednika Vlade Republike Srbije i ministra unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović u školskoj 2017/18 godinu učenicima četvrtih i šestih razreda osnovne škole uveden je fakultaivni predmet „Osnovi bezbednosti dece“ koji se od ove godine proširuje i prilagođen je i đacima prvacima.

Za ovaj predmet pokazana je velika zainteresovanost učenika, a u edukativnom smislu su postignuti izuzetni rezultati i MUP je uspelo na ovaj način da se približe građanima a naročito deci, što predstavlja neprocenjivi preventivni aspekt rada MUP.

Centar za osnovnu policijksu obuku je uzimajući u obzir rasprostranjenost, obim i kvantitet angažovanih policijskih službenika na projektu „Osnovi bezbednosti dece“ procenio da bi ovakav vid edukativnog časa bio koristan budućim policajcima koji će možda i sami imati tu čast i zadovoljstvo da uzmu učešće u realizaciji projekta „Osnovi bezbednosti dece“.

Na održanom edukativnom času, polaznicima 16. klase COPO je prezentovan sam projekat (organizacija, cilj i teme), program obuke (namena, opšti ishodi, trajanje, uslovi za izvođenje i programski sadržaj nastave), upoznati su sa agendom za instruktivni seminar za program obuke „Osnovi bezbednosti dece“, izveštajima i evaluacionim upitnicima koji se popunjavaju nakon realizacije nastave u okviru navedenog projekta.

Takođe preneta su im i praktična iskustva policajaca koji su aktivno učestvovali u realizaciji i održavanju časova iz navedenog predmeta, preporuke i smernice.

Polaznici su upoznati i sa opštim metodičkim podacima programa, operativnim zadacima časa (obrazovnim, funkcionalnim, vaspitnim i krajnjim ishodima), nastavnim metodama, didaktičko-metodološkim aspektom, oblicima nastavnog rada i tokovima časova.

Ukazano im je i na ostale preventivne delatnosti, aktivnosti i projekte koje u tom cilju realizuje MUP kao što su projekat  „Bezbedno detinjstvo“  i „Matura“.

Strukovno udruženje policije pozdravlja ove edukativne aktivnosti Centra za osnovnu policijsku obuku i ideju da se polaznici još tokom obuke i procesa osposobljavanja za policijske službenike, upoznaju i edukuju za aktuelne projekte i aktivnosti MUP, sa krajnjim ciljom usvajanja znajanja sticanjem veština i kompetencija za realizaciju istih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *