Edukacija učenika Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Bačkoj Palanci
1 oktobra, 2019
Policija nastavlja sa izvanrednim rezultatima!
22 oktobra, 2019

ČESTITКE MINISTRU STEFANOVIĆU!

Strukovno udruženje policije „Dr Rudolf Arčibald Rajs“ čestita ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću i srpskoj delegaciji na sprečavanju takozvanog Кosova da postane deo Interpola.

Ova diplomatska pobeda još više dobija na značaju imajući u vidu kakvim je napadima i lažima ministar Stefanović bio izložen prethodnih dana u cilju oslabljivanja pozicija Republike Srbije. Uprkos kampanji koju su vodili i Albanci sa Кosova, ali i predstavnici dela srpske opozicije, naša delegacija predvođena ministrom Stefanović je izvojevala veliku pobedu u Čileu.

Veoma je bitno da se shvati suština i značaj ove diplomatske pobede, jer bi posledice ulaska takozvanog Кosova u Interpol bile nesagledive. Time bi na najgrublji mogući način bilo prekršeno međunarodno pravo, Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN, ali i pravila Interpola. Zahvaljujući zalaganju srpske delegacije sprečena je politizacija Interpola i sačuvana je policijska profesija.

Treba svima da bude jasno da takozvano Кosovo želi da kroz članstvo u Interpolu potvrdi svoju suverenost, a to može služiti i za proganjanje Srba i nealbanaskog stanovništva.

Takođe, prijemom samoproglašenog Кosova u Interpol otvorile bi se mogućnosti zloupotrebe, u smislu raspisivanja crvenih poternica mimo standarda i procedura, jasno definisanih pravilima međunarodne policijske saradnje, kao i bojazan da bi eventualnim članstvom došlo do zloupotreba baza podataka kojima raspolaže Interpol.

Zato još jednom pružamo punu podršku ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću u ovoj istrajnoj borbi i velikoj diplomatskoj pobedi. Ujedno u ovom važnom trenutku za zemlju Srbiju i sve njene građane, osuđujemo brutalnu medijsku hajku koja se vodi protiv ministra Stefanovića i njegove porodice lažnim optužbama koje su više puta demantovane od strane nadležnih institucija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *