Boško Obradović nastavlja sa kampanjom laži na račun MUP!

Prijem i svečana promocija vatrogasaca-spasilaca i policajaca.
26 decembra, 2019
Tribina „Uslovi za bezbedno smeštanje i držanje oružja“
3 marta, 2020

Boško Obradović nastavlja sa kampanjom laži na račun MUP!

Strukovno udruženje policije smatra da je dobro da državna institucija – Zavod za izradu novčanica i kovanog novca radi službene legitimacije policije. Uzimajući u obzir da Zavod radi sve biometrijske lične isprave, novac i ostale hartije od vrednosti, sasvim je logično i očekivano da će upravo Zavod raditi i službene legitimacije.

Zakon o policiji je regulisao da Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) policijskim službenicima izdaje službenu značku i službenu legitimaciju.

Policijskom službeniku u statusu ovlašćenog službenog lica izdaje se službena značka sa službenom legitimacijom koja služi za identifikaciju i dokazivanje svojstva policijskog službenika prilikom obavljanja policijskih poslova ili primene policijskih ovlašćenja.

Prateći trendove svetskih policija i MUP Republike Srbije uvodi nove službena legitimacije koje su u stvari smart kartice i sadrže „Dual interface” čip.

Osim što služi za identifikaciju i dokazivanje svojstva policijskog službenika, nova legitimacija može da se koristi i za pristup i korišćenje informacionog sistema Ministarstva unutrašnjih poslova, digitalno potpisivanje dokumenata, šifrovanje službenih dokumenata, fizički pristup objektima i oblastima kada je potreban veći nivo zaštite i kada je potrebna identifikacija.

U kontekstu moguće zloupotrebe više je nego neophodno da ista sadrži određene zaštitne elemente koji daju ispravi bezbedonosni karakter najvišeg nivoa. Upravo zato legitimacije izrađuje Zavod za izradu novčanica i kovanog novca, kao referentna ustanova sa kapacitetima i odgovarajućim sertifikatima.

Sadašnja službena legitimacija ide i korak ispred vremena imajući u vidu da poseduje određene elektronske elemente koji će tek biti pušteni u funkciju. Kao takva predstavlja jedinstven tehnološki proizvod najvišeg stepena sigurnosti, koji prati i strateške pravce razvoja Ministarstva unutrašnjih poslova.

I baš u ovom trenutku kada su rezultati policije na čelu sa ministrom Stefanovićem ubedljivo najbolji  u svim segmentima u odnosu na proteklu deceniju, jedan od lidera Saveza za Srbiju  Boško Obradović nastavlja sa kampanjom laži na račun ministra unutrašnjih poslova, ali i drugih pripadnika MUP-a.

Samo juče 29.01.20120 godine policija je na Graničnom prelazu Gradina zaplenila više od 30 kilograma heroina.

Zaista je suvišno iznova i iznova navoditi impozantne rezultate rada i  rezultata policije posebno u oblasti suzbijanja krijumčarenja, neovlašćene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga. Nesporive boljitke u opremanju policije, obnovi i izgradnji objekata policije, nabavci vozila kao i izgradnju stanova za pripadnike svih snaga bezbednosti širom Srbije.

Gospodine Obradoviću, pored svega navedenog,  čovek ne može da se ne zapita šta je u suštini  Vašeg ličnog „problema“ sa policijom i njenim propadnicima? Da li je u pitanju neki Vaš neostvareni dečečki san da budete policajac? Da li Vi potajno želite da budete ministar policije?

 Morate pogledati istinu i realnost u oči, nikada to nećete postati. Moramo Vam reći, znate neki dečečki snovi se nikada ne ostvare! To naravno ne treba da bude razlog kod zrelog čoveka za kompleks, frustraciju i anksioznost, niti izgovor za osionost, gordost i sujetu.

Što se tiče potpisa ministara policije na službenim legitimacijama, što je sasvim normalno, evo jedna fotografija legitimacije policije iz perioda Kraljevine Jugoslavije pa zaključite sami od kada potiče ta praksa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *