Šokirani smo spremnošću pojedinih političara da manipulišu činjenicama

PANEL-DISKUSIJA O DISKRIMINACIJI ROMA U NOVOM SADU „UPOZNAJ, NE SUDI“
9 septembra, 2020
POLICIJA JE INTERVENISALA U SKLADU SA ZAKONOM
26 septembra, 2020

Šokirani smo spremnošću pojedinih političara da manipulišu činjenicama

Strukovno udruženje policije „Dr Rudolf Arčibad Rajs“ saopštava da smo šokirani spremnošću pojedinih političara, poput Janka Veselinovića i Miroslava Parovića, da svesno manipulišu činjenicama i omalovažavaju rad policije ne bi li valjda povećali broj lajkova na svojim tviter profilima.

Naravno da je policija radila i da radi svoj posao u slučaju prebijanja mladića u Novom Sadu odmah po dobijanju prijave i svakako je da nije čekala da se se pojavi snimak na internetu da bi postupala.

Ideje Parovića i Veselinovića da policija treba da u svakom trenutku rada na slučaju razglašava na sva zvona po društvenim mrežama šta radi, te da ako dođe do snimka na osnovu kojeg može identifikovati napadača, prvo treba da potrči da trubi o tome po medijima ne bi li valjda i osumnjičeni što pre saznao da se traži su čista smejurija.

I odlično pokazuju zašto policijski službenici postupaju po nalogu tužioca, a ne Parovića i Veselinovića.

Umesto što dele lekcije policijskim službenicima, verujemo da bi im bilo bolje da porade na sebi u svojim oblastima. Ubeđeni smo da će policijski službenici i u ovom slučaju privođenjem osumnjičenog pravdi još jednom dokazati svoju profesionalost, a političarima ostavljamo da se dokazuju na svom polju.

Za svoj rad ne očekujemo pohvale ni od vas niti bilo koga. Podrazumeva se da radimo svoj posao, da svakodnevno stavljamo glave u torbe i borimo se protiv kriminalaca, i ne radimo to zbog pohvale već zbog bezbednosti građana Srbije i naše zemlje. Ali nas bar udostojite, gospodine Paroviću i Veselinoviću, da naš rad ne blatite i to vi koji imate samo višak slobodnog vremena, jer se svojim poslom ni ne bavite, o čemu uostalom najbolje govore vaši rezultati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *