Policijskoj ispostavi Futog donirana oprema za video nadzor!

Veljko Mijailović i PSS opet plasiraju laži i šire paniku!
septembar 7, 2018
,,Narodni“ poslanik Novaković napao policajce!
septembar 13, 2018

Policijskoj ispostavi Futog donirana oprema za video nadzor!

Strukovno udruženje policije je doniralo opremu za video nadzor  koja će biti instalirana u Policijskoj ispostavi  Futog u Novom Sadu.

Prateći svetske i evropske trendove uvođenja i instaliranja sistema videonadzora (CCTV (closed-circuit television)) u policijske objekte, opredelili smo se na ovaj korak.

Video nadzorom biće pokriveno parkiralište policijske ispostave, sam objekat, ulazi, hodnici, kao i prostorije u kojoj se dovode lica prema kojima se postupa.

Na ovaj način olakšaće se rad policijskim službenicima na obezbeđenju ispostave i vozila, jer će imati konstantan uvid na iste putem kamera.

Glavni ciljevi korišćenja nadzora u policijskim objektima su višestruki i ogledaju se u obezbeđenju ukupnog praćenja onoga što se dešava u prostorijama (sigurnosti i zaštite), sprečavanju samoubistva, samopovređivanja i incidente nasilja dovedenih i zadržanih lica, sprečavanje nehumanog postupanja nad istim, kao i pružanja zaštite policijskih službenika protiv lažnih navoda (odvraćanja i zaštite).

U nekim kontekstima, i najširoj primeni video nadzor može da se koristi da nadoknadi manjak osoblja angažovanog na obezbeđenju objekata i okoline objekta.

Smatramo stoga, da će se povećati profesionalizam policijskih službenika a ujedno će policajci biti u znatnoj meri zaštićeniji od lažnih prijavljivanja građana u vezi sa prekoračenjem ovlašćenja i primene sredstava prinude.

Vrednost donirane opreme iznosi 130.000 dinara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *