ODRŽANA POSLEDNJA RADIONICA STRUKOVNOG UDRUŽENJA POLICIJE U OVOJ GODINI

Otvoreno pismo Bošku Obradoviću
11 decembra, 2019
Ministar svake godine lično čestita praznike zaposlenima – svaka čast!
24 decembra, 2019

ODRŽANA POSLEDNJA RADIONICA STRUKOVNOG UDRUŽENJA POLICIJE U OVOJ GODINI

Predsednik Glavnog odbora Strukovnog udruženja policije „dr Rudolf Arčibald Rajs”, Boban Pavlović, održao je 18.12.2019. godine poslednju radionicu u ovoj godini studentima prava, Kriminalističko-policijskog univerziteta, advokatskim pripravnicima, policajcima, i volonterima pravosudnih organa na temu „Saslušanje osumnjičenog lica” u saradnji s Kongresno-edukativnim centrom sa sedištem u Novom Sadu.

Ovo je treća radionica po redu na kojoj su pravnici i kriminalisti različitih profesija mogli da čuju o zakonskim normama koje se odnose na saslušanje osumnjičenih lica, kao i načinu primene istih u policijskoj praksi.

Gost na pomenutoj radionici je bila major policije Sandra Perić, jedini poligrafista u Novom Sadu, koja je s učesnicima radionice podelila svoje dugodecenijsko iskustvo i praktično pokazala kako funkcioniše poligrafsko ispitivanje na takozvanom „testu s kartama”. Svi smo pogodili na koje pitanje je hrabra koleginica dala lažan odgovor. Poligrafsko ispistivanje je izuzetno važno u rasvetljavanju krivičnih dela, jer neretko dovede i do materijalnih dokaza, ali i do priznanja izvršenog krivičnog dela, koje rezultira  saslušanjem osumnjičenog lica.  

Prvu radionicu o pisanju krivične prijave Boban Pavlović je održao 10.10.2019. godine u prostorijama dvorca Eđšeg u Novom Sadu, dok je drugu pod nazivom „Dokazne mere i radnje u predistražnom postupku” održao 19.11.2019. godine u Centru „Golf siti“ na Spensu. Drugu radionicu je svojim dugogodišnjim iskustvom obogatio načelnik za operativnu forenziku u Beogradu, pukovnik policije Marko Milivojević.

Na svakoj radionici je bilo oko 30 učesnika koji su aktivno učestvovali i postavljali pitanja. Na kraju bismo razmenjivali iskustva, kako bismo zajedno uticali na to da se smanje procesne greške i propusti u svakodnevnom radu i kako bi se isti sveli na minimum.

Radionice su pokazale da treba međusobno deliti iskustva, razgovarati otvoreno o problemima i preprekama koje nas zadese na poslovnom, ali i privatnom planu, i pokušati da zajedno doprinesemo većoj bezbednosti u zajednici.

Zahvaljujemo se direktoru KEC-a, Dejanu Škobiću, na logističkoj podršci i saradnji, a zajedno planiramo još mnogo projekata u budućnosti, kako bismo naše buduće pravnike, kolege i prijatelje pripremili za sigurnije, odgovornije i požrtvovanije obavljanje pravničkih poslova i mirno uplovljavanje u luku zvanu „PRAVO”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *