Nedopustiva je relativizacija napada na policiju!

Svetski dan borbe protiv dečjeg rada
12 juna, 2018
POSTAVLJEN POVERENIK STRUKOVNOG UDRUŽENJA POLICIJE I U POLICIJSKOJ UPRAVI U BORU
15 juna, 2018

Nedopustiva je relativizacija napada na policiju!

Nakon brutalnog napada na kolege policajce koji se dogodio juče kod Lazarevca, prilikom obavlјanja njihovih redovnih zadataka, na dužnosti, Policijski sindikat Srbije, umesto da stane na stranu svojih kolega i zauzme se za njih, navodi da se „policajci koriste u propagandno-političke svrhe“.

Na reakciju i oštru osudu napada od strane ministra Nebojše Stefanovića, a koji se oglašava i apeluje na javnost i nadležne institucije uvek tražeći najoštrije kazne za počinioce napada na policajce, Policijski sindikat Srbije to ocenjuje kao „naglu brigu države za policajce“.

Šta to zapravo znači? Da su neki napadi manje, a neki više važni? Da je dozvolјeno tući policajce? Skandalozno je da se ovaj policijski sindikat stavlјa na stranu onih koji tuku policiju, koji ih omalovažavaju, snimaju, koji zloupotreblјavaju to što policija zakonito radi svoj posao i čini sve da ih ponizi na različite načine. Relativizacija napada na policiju nikada nije bila i nikada ne sme biti dozvolјena, i zato smo i mi kao udruženje nekoliko puta javno apelovali na javnost da stane na stranu policije i ukaže na težinu njihovog posla i rizike sa kojima se susreću na radnim zadacima svakoga dana.

Velјku Mijailoviću i njegovom sindikatu poručujemo da je upravo to što on uporno radi korišćenje sebe i svog imena u propagandno-političke svrhe, i da umesto što blati policiju i relativizuje napad na službeno lice, bolјe bi i svrsishodnije bilo da se zauzme za iste te policajce.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *