NE OPRAVDAVAJTE NASILJE, PRIJAVITE GA!

ODRŽANA TRIBINA U NOVOM SADU ,,VAŽNOST PORODICE I NASILJE KAO NEGATIVNA POJAVA“
14 maja, 2022
Radni sastanak o povučenom nacrtu Zakona o unutrašnjim poslovima
21 jula, 2022

NE OPRAVDAVAJTE NASILJE, PRIJAVITE GA!

Predsednik Glavnog odbora Strukovnog udruženja policije „Dr R. A. Rajs“, Boban Pavlović, gostovao je na Kanalu 9, u emisiji „Оtvoreni ekran“ i govorio o porodičnom okruženju i nasilju u porodici.

Boban je istakao da je vrlo važno da se neguju i održavaju dobri porodični odnosi, posebno za najmlađe članove. Roditelji, ali i drugi stariji članovi porodice, zanemaruju potrebe dece i njihovo pravo na zdrav psiho-fizički razvoj, pa nasilje često vrše pred njima, zanemarujući njihove potrebe, emocije i doživljaje stresne situacije izazvane nasiljem – posebno među roditeljima, jer deca vole podjedanko i jednog i drugog roditelja, pa zato njihove verbalne i fizičke obračune doživljavaju vrlo traumatično.

Za nasilje nema opravdanja. Svako nasilje u porodici mora da se prijavi nadležnim institucijama kako bi se odreagovalo na vreme i sprečile najgore situacije koje se, nažalost, događaju.

U ohrabrivanju žrtve, pored civilnih i državnih institucija, veliku ulogu imaju i mediji. Njihovo objektivno i tačno informisanje, i nenalaženje opravdanja za onog ko nasilje vrši, šalje jasnu poruku da je takvo ponašanje nepoželjno i da svi treba da ga osudimo.

Na kraju, nasilje u porodici više nije privatna stvar, nego stvar zajednice u kojoj se dešava. Zbog toga bi trebalo da svako nasilje koje vidite u okruženju prijavite policiji kako bi mogla da ga spreči.

Emisiju možete pogledati na sledećim linkovima:

https://www.youtube.com/watch?v=-3VlKtVAG1k&ab_channel=kanal9tvns

https://www.youtube.com/watch?v=b-iKgCtILKA&ab_channel=kanal9tvns

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *