,,NE nasilnom ekstremizmu i govoru mržnje, DA interkulturalnom razumevanju”

Đilasova ,,prirodna“ selekcija ko je za policiju a ko ne!
20 marta, 2019
„SPARTAN RACE“ I OVE GODINE!
27 marta, 2019

,,NE nasilnom ekstremizmu i govoru mržnje, DA interkulturalnom razumevanju”

Predstavnici Strukovnog udruženja policije, Boban Pavlović i Dario Anušić, su 18.3.2019. godine  učestvovali u diskusionom forumu u prostorijama Skupštine Grada Novog Sada na temu bezbednost u lokalnoj zajednici.

Navedeni forum je održan u okviru projekta ,,NE nasilnom ekstremizmu i govoru mržnje, DA interkulturalnom razumevanju” koji sprovodi Centar za proizvodnju znanja i veština sa sedištem u Novom Sadu, a u partnerstvu sa OCD ,Forum“ iz Novog Pazara, uz podršku Misije OEBS u Srbiji.

Projekat je zasnovan na ideji o obrazovanju kao jednom od ključnih elemenata u prevenciji pojave nasilja i nasilnog ekstremizma i radikalizma, a ciljna grupa su deca i mladi, zaposleni u obrazovanju, aktivisti civilnog društva i predstavnici lokalne samouprave.

Uvodnu reč i upoznavanje sa statističkim podacima u vezi s decom i omladinom na području Grada Novog Sada i ličnim osećajem bezbednosti izneo je predsednik Saveta za javni red i mir i bezbednost, g. Dušan Popović.

Gost na navedenom forumu bila je članica Saveta za javni red i mir i bezbednost, Biljana Kikić Grujić, ujedno i predstavnica Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama na području Grada Novog Sada. Biljana je učesnike foruma podsetila na Strategiju policije u zajednici, da je bitno povećati i ojačati poverenje građana u policiju, a samim tim i saradnju u sprečavanju i suzbijanju svih pojavnih oblika nasilja koji ugrožavaju sve građane, posebno one najmlađe u društvu.

Učesnici navedenog foruma su istakli važnost međusektorske saradnje držanih organa, organizacija civilnog društva, kao i svih građana u borbi protiv nasilja među mladina. Takođe, svi su istakli potrebu da se u postupak obrazovanja, vaspitanja i odrastanja dece aktivno uključe svi roditelji, jer samo na taj način, kroz saradnju više subjekata, bezbednost zajednice može da se dovede do najvišeg nivoa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *