NASELJE FEST 2019 – OTVORENA TRIBINA O PREVENCIJI BOLESTI ZAVISNOSTI I KRIMINALITETA

Rad za vreme tropskih vrućina
1 jula, 2019
Zajedničke patrole srpske i kineske policije u Beogradu, Novom Sadu i Smederevu
1 avgusta, 2019

NASELJE FEST 2019 – OTVORENA TRIBINA O PREVENCIJI BOLESTI ZAVISNOSTI I KRIMINALITETA

Predsednik Glavnog odbora Strukovnog udruženja policije “dr Rudolf Arčibald Rajs”, Boban Pavlović, učestvovao je na drugom Naselje festu koji je održan 22.6.2019. godine u Novom Sadu.

O bolestima zavisnosti, problemima koje narkomanija i alkoholizam mogu da izazovu, kao i prevenciji istih i povezanosti s kriminalitetom, govorili su Boris Štrbac – predstavnik Restarta, Boban Pavlović – SUP, Nenad Pagonis – višestruki šampion u kik-boksu i Nebojša Vučenović – edukator primarne i sekundarne prevencije bolesti zavisnosti.

Narkomanija i alkoholizam predstavljaju ozbiljan problem savremenog društva svetskih razmera. Ne postoje društvo i država koji nemaju problem s ovim bolestima koji su predmet izučavanja socijalne patologije.

U tom smislu, Boban Pavlović je istakao da ovo nije problem pojedinca ili njegove porodice, već svih nas u društvu. Protiv narkomanije i alkoholizma se treba zajedno boriti i treba shvatiti loš uticaj psihoaktivnih supstanci na zdravlje ljudi. Moramo da sprečavamo da mladi dolaze u kontakt s drogom i alkoholom kojim svesno uništavaju svoje zdravlje. Takođe, Boban je napomenuo da su narkomanija i alkoholizam u uzročno-posledičnoj vezi s kriminalitetom i nasiljem u društvu, te da zajedničkim snagama moramo eliminisati takve pojave iz okruženja i glasno izgovoriti – NE DROGI i NE ALKOHOLU. Ljudi koji se već suočavaju s problemima zavisnosti moraju zatražiti pomoć i psihološku podrušku stručnih lica nevladinog i vladinog sektora – rekao je Pavlović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *