I OVE GODINE NASTAVLjAMO PROJEKAT SPORT KAO ALTERNATIVA – ODBRANI SEBE, NE POVREDI DRUGE!

Poslata pomoć našim herojima na jugu Srbije
17 maja, 2020
Da li su krvave policijske uniforme i polomljene glave manje vredne?
8 jula, 2020

I OVE GODINE NASTAVLjAMO PROJEKAT SPORT KAO ALTERNATIVA – ODBRANI SEBE, NE POVREDI DRUGE!

Predstavnici Strukovnog udruženja policije „Dr Rudolf Arčibald Rajs“ i Ekumenske humanitarne organizacije sa sedištem u Novom Sadu i ove godine nastavljaju sportske radionice u okviru projekta „Terenski rad sa decom koja su uključena u život i/ili rad na ulici“ svake subote u vremenu od 10.30 do 11.30 časova na terenu FK „Crvena zvezda“ kod Najlon pijace u Novom Sadu.

dav

Podsetimo da su članovi Strukovnog udruženja policije, Boban Pavlović i Mladen Jalić, od aprila do novembra prošle godine držali radionice u vezi s tehnikama samoodbrane i drugim sportskim aktivnostima kako bi deci iz novosadskih romskih naselja objasnili važnost sporta, kako odbraniti sebe, a ne povrediti druge, i kako da svoje slobodno vreme preusmere na sport.

Pošto je bilo veliko interesovanje mališana iz romskih naselja u Novom Sadu da se nastavi i ove godine sa sportskim aktivnostima, rešili su da ih obraduju i od 30. maja 2020. godine su nastavili druženje.

Ovim radionicama mladi bi trebalo da kroz igru shvate da je provođenje vremena u sportskim aktivnostim bolje nego provoditi ga na ulici. Dosadašnja iskustva su pokazala veliko interesovanje mladih iz novosadskih romskih naselja.

Ekumenska humanitarna organizacija će i ove godine, za sve učesnike radionice, obezbediti opremu, patike i majice, i svako dete će ih zadržati nakon završetka projekta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *