NASTAVLjA SE PROJEKAT SPORT KAO ALTERNATIVA – ODBRANI SEBE, NE POVREDI DRUGE!

Kome smeta Žandarmerija?
3 maja, 2019
Svaka radnja ometanja, napada ili onemogućavanja na bilo koji način, izvršenja ili primene propisanih mera, radnji i ovlašćenja koja primenjuje policija, predstavlja prekršaj ili krivično delo.
13 juna, 2019

NASTAVLjA SE PROJEKAT SPORT KAO ALTERNATIVA – ODBRANI SEBE, NE POVREDI DRUGE!

Predstavnici Strukovnog udruženja policije „Dr Rudolf Arčibald Rajs“ i Ekumenske humanitarne organizacije sa sedištem u Novom Sadu već petu nedelju zaredom sprovode sportkse radionice u okviru projekta „Terenski rad sa decom koja su uključena u život i/ili rad na ulici“ svake subote u vremenu od 10.00 do 11.00 časova na terenu FK „Crvena zvezda“ kod Najlon pijace u Novom Sadu.

Članovi Strukovnog udruženja policije, Boban Pavlović i Mladen Jalić, drže radionice deci u vezi s tehnikama samoodbrane i drugim sportskim aktivnostima kako bi deci iz novosadskih romskih naselja objasnili važnost sporta, kako odbraniti sebe, a ne povrediti druge, i kako da svoje slobodno vreme preusmere na sport. Ovim radionicama mladi bi trebalo da kroz igru shvate da je provođenje vremena u sportskim aktivnostim bolje nego provoditi ga na ulici, a sve to dovodi do njihovog boljeg psiho-fizičkog razvoja.

Dosadašnja iskustva su pokazala veliko interesovanje mladih iz novosadskih romskih naselja. Svake subote dođe oko 20 mladića kojima članovi SUP-a i EHO-a, kroz igru i sport, pokazuju da, umesto da provode vreme na ulici, mogu osnaživati svoj duh i telo kroz sport i razvijati se zdravo.

Ekumenska humanitarna organizacija je za sve učesnike radionice obezbedila opremu, patike i majice, i svako dete će ih zadržati nakon završetka projekta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *